Så installerar du säkerhetskameror

Många menar att säkerhet är dyrt. Detta brukar oftast uttalas av folk som ännu inte erfarit den hemska upplevelsen av ett inbrott. Att hålla ditt hem tryggt och säkert för dig och din familj borde ligga högt på din lista av saker för din fastighet. Genom att installera säkerhetskameror på väl valda platser kan du uppnå den säkerhet som du och din familj behöver.

Välj rätt

installera övervakningssystemBeroende på vilken typ av övervakning du är ute efter så finns det många olika system att välja på. Det första du behöver välja mellan är om du ska köra trådlöst eller inte. En nackdel med ett trådlöst system är att det ibland enkelt kan hackas. Om du inte vill att grannpojken ska kunna lära sig mer om era vanor i familjen så är kanske ett system via kabelanslutning ett bra alternativ för dig och din familj.  Ett kabelanslutet system skyddar dygnet runt det som det trådlösa ibland kan ha problem med när det gäller signalen. Självklart finns det fördelar med ett trådlöst system. Du kan till exempel enkelt ansluta det till din smartphone och ha övervakning av ditt hem i telefonen vilket gör att du alltid har maximal tillgänglighet till vad som försigår i din fastighet.

Ett säkerhetsbolag skulle med största sannolikhet rekommendera dig att installera ett kabelanslutet system då det troligtvis skulle göra att de får jobbet. Det är nämligen lite besvärligare att installera ett system med kabel.

Installera själv

Är du lite händig så kan du spara stora pengar på att installera dina säkerhetskameror själv. Du kan köpa säkerhetskameror, sladdar och inspelningsapparater separat men ska du installera fler än två kameror på din egendom så är det enklast att köpa ett färdig paket med allt det du behöver inkluderat. När du har packat upp ditt paket med delar kan det vara en bra idé att testa utrustningen innan du sätter det på plats för att undvika tråkiga överraskningar.

När utrustningen är kontrollerad är det bara att montera den på det platser du vill ha övervakade. Vanliga platser är vid ytterdörren, bakdörren/altandörren, barnens rum, i trädgården och uppfarten. Tänk bara på att sätta rätt typ av kamera ute då inomhuskameror snabbt går sönder om de placeras utomhus. Kablarna kan lätt fästas längs med väggar och vill du ha en snygg kabeldragning kan man också dra dem mellan väggarna.

Ett säkert alternativ

Låter allt ovan lite för krångligt för dig? Att anlita övervakning i Malmö, Göteborg eller Stockholm är ett måste idag. Om du verkligen inte vill göra det själv kan du läsa mer här om ett säkert alternativ som står för din bevakning med vakter och säkerhetskameror. Detta kostar kanske lite mer, men å andra sidan kan du ägna din tid åt din familj i stället.

07. februari 2016 av linda
Kategorier: Säkerhet i bostaden |