Så installerar du säkerhetskameror

Många menar att säkerhet är dyrt. Detta brukar oftast uttalas av folk som ännu inte erfarit den hemska upplevelsen av ett inbrott. Att hålla ditt hem tryggt och säkert för dig och din familj borde ligga högt på din lista av saker för din fastighet. Genom att installera säkerhetskameror på väl valda platser kan du uppnå den säkerhet som du och din familj behöver.

Välj rätt

installera övervakningssystemBeroende på vilken typ av övervakning du är ute efter så finns det många olika system att välja på. Det första du behöver välja mellan är om du ska köra trådlöst eller inte. En nackdel med ett trådlöst system är att det ibland enkelt kan hackas. Om du inte vill att grannpojken ska kunna lära sig mer om era vanor i familjen så är kanske ett system via kabelanslutning ett bra alternativ för dig och din familj.  Ett kabelanslutet system skyddar dygnet runt det som det trådlösa ibland kan ha problem med när det gäller signalen. Självklart finns det fördelar med ett trådlöst system. Du kan till exempel enkelt ansluta det till din smartphone och ha övervakning av ditt hem i telefonen vilket gör att du alltid har maximal tillgänglighet till vad som försigår i din fastighet.

Ett säkerhetsbolag skulle med största sannolikhet rekommendera dig att installera ett kabelanslutet system då det troligtvis skulle göra att de får jobbet. Det är nämligen lite besvärligare att installera ett system med kabel.

Installera själv

Är du lite händig så kan du spara stora pengar på att installera dina säkerhetskameror själv. Du kan köpa säkerhetskameror, sladdar och inspelningsapparater separat men ska du installera fler än två kameror på din egendom så är det enklast att köpa ett färdig paket med allt det du behöver inkluderat. När du har packat upp ditt paket med delar kan det vara en bra idé att testa utrustningen innan du sätter det på plats för att undvika tråkiga överraskningar.

När utrustningen är kontrollerad är det bara att montera den på det platser du vill ha övervakade. Vanliga platser är vid ytterdörren, bakdörren/altandörren, barnens rum, i trädgården och uppfarten. Tänk bara på att sätta rätt typ av kamera ute då inomhuskameror snabbt går sönder om de placeras utomhus. Kablarna kan lätt fästas längs med väggar och vill du ha en snygg kabeldragning kan man också dra dem mellan väggarna.

Ett säkert alternativ

Låter allt ovan lite för krångligt för dig? Att anlita övervakning i Malmö, Göteborg eller Stockholm är ett måste idag. Om du verkligen inte vill göra det själv kan du läsa mer här om ett säkert alternativ som står för din bevakning med vakter och säkerhetskameror. Detta kostar kanske lite mer, men å andra sidan kan du ägna din tid åt din familj i stället.

07. februari 2016 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Bo tryggt

När du har familj och barn är det viktigt att du får ett tryggt boende. Här ska det i dagens moderna samhälle finnas en bra ytterdörr, samt en entrédörr till trapphuset med kodlås. Det ska också finnas bra lås och barnsäkra skydd till fönster för dina barns och familjs säkerhet. Allt detta kan du få när du söker hyreslägenheter i Klippan hos Heimstaden, som är en mycket bra fastighetsägare, där du alltid får ett bra och säkert boende.

Hyreslägenheter förvaltade av Heimstaden

HeimstadenAtt ha ett säkert boende är bara en del av den kompletta tryggheten och trivseln i ditt boende. Här är det även andra aspekter som har stor betydelse. Som ett exempel får du trygghet i ditt boende, om du vet att du bor i en stad som har en låg nivå av brottslighet, samt att kommunens barnomsorg är bra. Även detta får du i en hyreslägenhet i Klippan. Något annat som också skapar trivsel är att du får en välskött lägenhet som har renoverats med jämna mellanrum, och att det finns alla de moderniteter som du söker. Detta kan exempelvis handla om bra bredband, extra tillval i ditt boende eller bara att du har en god ventilation.

När du väljer att söka ditt boende bland alla de val av hyreslägenheter som du får hos Heimstaden i Klippan kommer detta alltid att vara prioriterat av din hyresvärd. Här kommer du även alltid att få en perfekt service, som alltid finns där för dig när du behöver hjälp med något rörande ditt boende. Därför är det många som väljer hyreslägenheter i klippan från Heimstaden.

30. januari 2016 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Bo tryggt i kommunen

Hyresrätter i Gävle går att finna hos de olika fastighetsförmedlingarna i Gävle kommun. På Gävles hemsida finner man information om olika sorters boende, bland annat trygghetsboende för den äldre generationen.

Något man kan ha i åtanke när man ska hitta en ny lägenhet är om det finns säkerhetsdörrar installerade. Även om man kan tycka att det är hyresvärden uppgift att kontrollera så att där finns till exempel brandvarnare och fungerande lås innan nya hyresgäster flyttar in, skadar det inte att själv göra en dubbelkoll.

Säkra hyresrätter i Gävle

säkerhetsdörrarOavsett om det gäller en studentbostad, något större när det blir utökning i familjen eller trygghetsboende för personen som är äldre, är det alltid viktigt att kontrollera säkerheten i hemmet.

Även då hyresvärden har en del ansvar i olika hyresrätter i Gävle, bör man för sin egen trygghet alltid kontrollera låset på dörren, brandlarmet, spisen etc. Många hyresvärdar har börjat att sakta men säkert installera säkerhetsdörrar. Är detta något som fattas i ens lägenhet kan det vara en god idé att fråga sin hyresvärd när och om det är möjligt att få detta till sin lägenhet snarast möjligt.

Det är inte enbart viktigt för ens egna och sin familjs säkerhet att kontrollera dessa olika punkter, utan det är även viktigt för att din försäkring ska gälla. Om något går fel och man inte har vidtagit de säkerhetsåtgärder som krävs av försäkringen, finns risken att man står där utan ersättning om olyckan skulle vara framme.

De som bor i hyresrätter i Gävle kommun kan öka säkerheten för sig själv och sin familj genom att då och då kontrollera så att allt fungerar som det ska och installera en säkerhetsdörr om det inte redan är gjort. Dessutom kan man alltid ringa upp företag som har hand om larm, trygghetslarm och lås på fönster och dörrar, för att få ytterligare information om vad man kan göra. Sist men inte minst är det viktigt att man säkert vet vad ens försäkring kräver och täcker utifall att en olycka skulle ske.

25. januari 2016 av lasse
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Flytta till norrland

Den norrländska staden Skellefteå kallas ofta för en ”ung stad i en gammal bygd” och ligger vackert vid Bottenviken. Kommunen har runt 75 000 invånare och erbjuder ett stort utbud av service samt en hel del arbetstillfällen i de många olika företag som etablerat sig på orten.

Är man intresserad av att flytta till Skellefteå, eller om man bara är ute efter en extra bostad i staden, finns det ett antal fastighetsägare att besöka. Hos exempelvis Heimstaden, som du kan läsa mer om här, hittar man ett stort urval av fastigheter och lägenheter i Skellefteå. När man väl hittat en bostad man trivs med, är det viktigt att undersöka säkerheten i fastigheten.

Säkra fastigheter

säker fastighetAtt leta nytt boende kan ta tid och det är självklart viktigt att det ska kännas rätt innan du flyttar. För det första ska fastigheten vara rätt belägen för dig geografiskt. Vill du bo i absoluta centrum eller i utkanten av staden, nära naturen? Du kanske exempelvis har behov av att bo nära järnvägsstationen om du pendlar. Sedan ska förstås fastigheten i sig kännas bra för att du ska trivas.

En mycket viktig aspekt av boendet är säkerheten. Självklart ska du känna dig säker där du bor, både vad gäller brandsäkerhet och inbrottsrisk. Du bör också försäkra dig om att du har en bra försäkring som täcker alla eventualiteter. Om fastigheten har viss säkerhetsutrustning, blir din hemförsäkring ofta lägre – något som är viktigt att tänka på. Undersök detta med ditt försäkringsbolag om du är osäker på vad som gäller just dig och den fastighet där du bor.

Vad kan man då fastighetsägare i Skellefteå göra för att säkerhetssäkra fastigheten? En bra grund är att installera brandsläckare och säkerhetsdörr. Det är också vettigt att installera särskilda fönsterskydd för att du ska kunna sova lugnt om nätterna. Viktigt i detta sammanhang är att man kontaktar en firma som kan detta med säkerhet, så man är förvissad om att det blir rätt. De kan snabbt se vad som bör göras för att säkerheten i fastigheten ska bli optimal.

21. januari 2016 av lasse
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Bra bostäder i Ronneby

Att få ett bra boende som ger dig det lugn och ro, samt alla de funktioner som du behöver i ett hem, är viktigt både för den som bygger hus och de som väljer bland hyreslägenheter i Ronneby. Här behöver det vara en hög standard och en utmärkt boendemiljö för att alla ska trivas.

Väljer du Heimstaden för ditt val bland hyreslägenheter i Ronneby kommer du att få en bra hyresvärd som ser till att du har allt som du behöver.

Säkerheten i hyreslägenheter

HeimstadenNågot som också är viktigt för de flesta som väljer hyreslägenheter i Ronneby och övriga Sverige är ett säkert boende. Det kan betyda allt från den lilla timern till elen och spisen när du är äldre och har lättare för att glömma saker, till att du har ett bra lås på ytterdörren. När det gäller säkerheten i hyreslägenheter i Ronneby är detta något som gör dig som hyresgäst lugn i hemmet och ger dig ett trivsamt boende. Säkerhet kan dock vara mycket mer än bara lås och timers. Här du mycket värdefulla saker i ditt hem kan det var ett val av att installera hemlarm eller en annan bevakningsutrustning.

Följer du bara de regler som finns för installationer av sådana system kommer Heimstaden att bli ett bra val vid behov av hyreslägenheter i Ronneby. Här får du som hyresgäst stort utrymme till att anpassa ditt boende gällande inredning och säkerhet för ditt liv och dina föremål. Att välja Heimstaden som hyresvärd innebär också att du alltid får den bästa servicen, samt en snabb och bra kontakt med din hyresvärd.

18. januari 2016 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

En säker bostad

Även för dig som har en bostad i Strängnäs, som är en mycket trevlig och lugn ort vid Mälarens södra strand, är det en god idé att undersöka hur det står till med säkerhet respektive försäkring i lägenheten. Motsvarar försäkringen den nivå av säkerhet som finns i din bostad, alternativt företagslokal? Vad skyddar dig och din lägenhet eller ditt hus vid ett inbrottsförsök i din bostad i Strängnäs och vad händer om någon bryter sig in?

Obehöriga äga ej inträde

larmSäkerheten i din bostad är mycket viktig, och det mest viktiga är förstås hur låssystemet är utformat, både nere vid allmänna ingången, för dig som bor i ett flerbostadshus, liksom för porten till ditt eget hus eller din egen lägenhet. Letar du efter en bostad i Strängnäs finner du normalt sätt mycket goda förutsättningar för ett gott skydd emot inbrott. Intelligenta system med portkoder, lås-taggar, ibland kopplade till mobiltelefon, gör det svårt för oönskade gäster att komma in, samt lätt för önskade gäster och boende.

När det gäller dörren till din bostad i Strängnäs är det stor variation i hur säker den är. Detta kan vara värt att kontrollera. Förstärkta dörrar är ett sätt att göra det säkrare, medan dubbla lås är ett annat, och eventuellt är det också läge att tillkoppla larm, särskilt om du har ett hem eller en arbetslokal full med dyr utrustning. Hos vissa försäkringar är säkra dörrar en nödvändighet för att få ut ersättning, och det är inte säkert att de frågar om det när du tecknar försäkringen. Det finns också goda möjligheter till en lägre premie med säkrare utrustning.

07. januari 2016 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Ökad säkerhet i hyreslägenheter

Säkerhetstekniken som används idag är högteknologisk och kan med enkelhet både röststyras och fjärrstyras. Det pratas mycket om säkerheten i villor och radhus, men mindre om säkerheten i hyreslägenheter. Det finns många bra tips om hur man gör vardagen i en lägenhet säkrare för sina nära och kära.

Oavsett var man bor, om det är i slott eller koja så är säkerheten oerhört viktig. En hyreslägenhet på bottenplan kan med fördel utrustas med fönsterskydd och vilken hyresgäst skulle inte känna en större trygghet om ytterdörren bestod av en säkerhetsdörr?

Säkra bostäder

landskronaI Karlskrona har man satsat på basutbudet inom säkerhet, men för den händige finns det mycket att hämta på den säkerhetstekniska sidan. Larm idag kan både röststyras och fjärrstyras, för att inte tala om enkelheten i att ha appar som larmar på och av ditt hem. Man behöver inte gå så långt som att ha kameror installerade i hemmet för att försäkringarna ska gälla, utan det räcker med enklare anordningar. Hyreslägenheter i Karlskrona har på många ställen utrustats med de ovannämnda fönsterskydden och det har även installerats säkerhetsdörrar i många av trappuppgångarna.

Utöver de uppenbara insatser som görs för hyresgästernas trygghet, om inbrottstjuven skulle vara framme, så finns det en hel uppsjö av tekniska lösningar. Oavsett var man bor, t.ex. i hyreslägenheter i Karlskrona, kanske enkla säkerhetslösningar ändå är de bästa. Att använda timrar på fönsterlamporna ger intrycket av att någon är hemma. Att låta någon ta undan posten från dörrmattan kan vara nog så effektivt.

Det är dock lätt att stirra sig blind på faror som kommer utifrån. Som ett skydd mot en av de större faror som hotar inne i en lägenhet, d.v.s. brandfaran, har brandvarnaren spelat en stor roll i många människors liv och dess installation kan också vara ett sätt att sänka kostnaden på hemförsäkringen, om än bara hos vissa försäkringsbolag. Även om säkerhetstekniken skrider framåt i utvecklingen och även om kraven på tekniken ökar i samma takt, så är grannsamverkan och alerta ögon en avgörande faktor för ökad säkerhet. Den mänskliga faktorn är i det här fallet icke att förringa.

05. januari 2016 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

Fastighetsägare i Karlskrona

Att äga sitt eget boende är något som många väljer, då man dels kan göra en bra investering för framtiden men även ges möjligheten att själv kunna påverka utformningen av sitt boende. När man ska köpa fastighet finns det gott om fastigheter att välja mellan över hela Sverige, men många väljer att bli fastighetsägare i Karlskrona på grund av den vackra naturomgivningen.

För den som vill äga en fastighet i Karlskrona finns det gott om alternativ att välja mellan i olika natursköna bostadsområden.

Att äga en fastighet i Karlskrona Köpa bostad

Att vara fastighetsägare i Karlskrona är en bra investering då staden är mycket populär att bo i samtidigt som det byggs mycket fastigheter runtom i närområdet. Karlskrona är en gammal stad och hade under sena medeltiden en av Sveriges viktigaste örlogsbaser förlagd i staden, där större delen av den svenska flottan fanns för att möta hotet från kontinenten. Redan när staden uppfördes byggdes den med pampiga torg och byggnader då det fanns planer på att göra staden till Sveriges huvudstad. Det medför att man finner en mängd historiska byggnader och platser här.

Här finner man även Sveriges sydligaste skärgård med över 1 600 öar och kobbar till ens förfogande, dit man kan ta sig med färjor, sjötaxi eller med en egen båt. På sommaren är Karlskrona ett paradis med sina vackra sandstränder och med sina sevärdheter och andra aktiviteter för hela familjen, vilket gör Karlskrona till ett populärt turistmål med besökare från hela norden och från länderna i öst.

Som fastighetsägare i Karlskrona behöver man, precis som på andra orter i Sverige, själv sköta om sin fastighet när det gäller reparationer och säkerhet. Även om staden är lugn och kriminaliteten är relativt låg behöver man som fastighetsägare i Karlskrona montera in ett bra larm som förhindrar att man får inbrott. För den som vill ha ytterligare säkerhet kan man skaffa annan övervakningsutrustning som exempelvis kameror.

12. december 2015 av linda
Kategori: Nyheter |

Ett säkert boende

Är du fastighetsägare känner du möjligen redan till det ekonomiska värdet av att ha en bostad som är inbrottssäker. Du är också medveten om den oro som du slipper när du vet att det är svårt att bryta sig in och att komma undan, samt att försäkringen täcker ett eventuellt inbrott.

Lämplig information om säkerhet för dig som fastighetsägare i Ystad går att hitta på internet, men när det gäller uppsökande av information gäller det att vara på sin vakt, inte minst för dig som söker information om just säkerhet och skydd.

Aktsamhet vid sökande Skydda din bostad mot intrång

Det finns en hel del sajter med information som egentligen bara länkar vidare information från andra sajter. När du som fastighetsägare i Ystad söker information kan du alltså komma till en hemsida som bara innehåller länkar till andra hemsidor och har reklam på hemsidan som gör att de tjänar pengar. På dessa hemsidor kan det som kommer högt upp även vara en sponsrad länk, som inte alls är det mest relevanta. En del av dessa typer av hemsidor kan dessutom innehålla länkar som laddar ner ett program automatiskt.

Antivirusprogram och allmän aktsamhet är fundamentalt när det gäller säkerhet. Det finns dock trojaner som utger sig för att vara antivirusprogram, och antitrojaner eller antivirusprogramvara som i själva verket är trojaner i sig, som skapar problem i datorn som de sedan erbjuder dig att lösa, mot en viss kostnad. Detta är exempel på cyberbrott, en bransch som tyvärr växer på internet. Det är illegalt, men ibland också i gränslandet mellan illegalt och legalt. Dessutom är det svårt att kontrollera eftersom det är internationella företag eller ligor, och olika länder lägger olika mycket resurser på bekämpning.

Det är viktigt att veta ifrån vilken hemsida som det är säkert att ladda ner antivirusprogramvaran. På internet finns mycket guider angående vilka antivirus som är bra och populära. Många av dem är dessutom gratis.

05. december 2015 av linda
Kategori: Nyheter |

Fastighetsägare med säkert boende

Trelleborg är en naturskön stad med många vackra byggnader och andra sevärdheter. Redan under medeltiden var staden en betydande handelsplats för sjöförare och konkurrerade kraftfullt med andra städer som bland annat Malmö.

Idag är det en lugn och härlig småstad med närhet till naturen och havet och det är ett av många skäl till att många väljer att bli fastighetsägare i Trelleborg. Från staden finns det tågförbindelser med Malmö men också till Tyskland, genom tågfärjan som avgår varje dag och anländer i staden Sassnitz för vidare färd ut i Europa.

Bo i Sveriges sydligaste stad Säkerhet i hemmet

Att vara fastighetsägare i Trelleborg är både spännande och roligt och ger oanade möjligheter till att själv utforma sitt boende så att det passar de krav som man har. Bland annat behöver man tänka på att skydda sitt boende med ett bra larm och annan övervakningsutrustning så att man undviker att få ovälkommet besök. Det finns många vackra bostadsområden i och strax utanför Trelleborg som alla på sitt sätt erbjuder den charm och natur som man bara kan hitta i småstäder. Trelleborg har idag cirka 30 000 invånare och växer för närvarande med cirka 1 000 invånare per år, vilket visar på att Trelleborg är en populär stad att bo i.

Staden erbjuder ett rikt kulturliv med massor av aktiviteter som vänder sig såväl till vuxna som till barn och ungdomar. Det finns bland annat bibliotek och ett flertal olika föreningar där man kan ta del av konst, musik eller film. Är man sportintresserad finns badhus och idrottsanläggningar där man kan utöva de mest populäraste sporterna som bland annat fotboll, golf och tennis. Det finns också tillgång till skjutbanor, ridhus och motionsspår. På sommaren finns det flera härliga badstränder och för den som älskar att campa finns det flera natursköna campingar att välja mellan. Det finns även en småbåtshamn där man kan förlägga sin egen båt, om man vill ge sig ut på havet för att fiska eller för nöjesturer, men där man även tillfälligt kan ta emot besökaren som kommer med båt.

30. november 2015 av linda
Kategori: Bostäders Säkerhet |

← Äldre inlägg