Flytta till Norrland

Den norrländska staden Skellefteå kallas ofta för en ”ung stad i en gammal bygd” och ligger vackert vid Bottenviken. Kommunen har runt 75 000 invånare och erbjuder ett stort utbud av service samt en hel del arbetstillfällen i de många olika företag som etablerat sig på orten.

Är man intresserad av att flytta till Skellefteå, eller om man bara är ute efter en extra bostad i staden, finns det ett antal fastighetsägare att besöka. Hos exempelvis Heimstaden, som du kan läsa mer om här, hittar man ett stort urval av fastigheter och lägenheter i Skellefteå. När man väl hittat en bostad man trivs med, är det viktigt att undersöka säkerheten i fastigheten.

Säkra fastigheter

säker fastighetAtt leta nytt boende kan ta tid och det är självklart viktigt att det ska kännas rätt innan du flyttar. För det första ska fastigheten vara rätt belägen för dig geografiskt. Vill du bo i absoluta centrum eller i utkanten av staden, nära naturen? Du kanske exempelvis har behov av att bo nära järnvägsstationen om du pendlar. Sedan ska förstås fastigheten i sig kännas bra för att du ska trivas.

En mycket viktig aspekt av boendet är säkerheten. Självklart ska du känna dig säker där du bor, både vad gäller brandsäkerhet och inbrottsrisk. Du bör också försäkra dig om att du har en bra försäkring som täcker alla eventualiteter. Om fastigheten har viss säkerhetsutrustning, blir din hemförsäkring ofta lägre – något som är viktigt att tänka på. Undersök detta med ditt försäkringsbolag om du är osäker på vad som gäller just dig och den fastighet där du bor.

Vad kan man då fastighetsägare i Skellefteå göra för att säkerhetssäkra fastigheten? En bra grund är att installera brandsläckare och säkerhetsdörr. Det är också vettigt att installera särskilda fönsterskydd för att du ska kunna sova lugnt om nätterna. Viktigt i detta sammanhang är att man kontaktar en firma som kan detta med säkerhet, så man är förvissad om att det blir rätt. De kan snabbt se vad som bör göras för att säkerheten i fastigheten ska bli optimal.

21. januari 2016 av lasse
Kategorier: Säkerhet i bostaden |