Bo tryggt i kommunen

Hyresrätter i Gävle går att finna hos de olika fastighetsförmedlingarna i Gävle kommun. På Gävles hemsida finner man information om olika sorters boende, bland annat trygghetsboende för den äldre generationen.

Något man kan ha i åtanke när man ska hitta en ny lägenhet är om det finns säkerhetsdörrar installerade. Även om man kan tycka att det är hyresvärden uppgift att kontrollera så att där finns till exempel brandvarnare och fungerande lås innan nya hyresgäster flyttar in, skadar det inte att själv göra en dubbelkoll.

Säkra hyresrätter i Gävle

säkerhetsdörrarOavsett om det gäller en studentbostad, något större när det blir utökning i familjen eller trygghetsboende för personen som är äldre, är det alltid viktigt att kontrollera säkerheten i hemmet.

Även då hyresvärden har en del ansvar i olika hyresrätter i Gävle, bör man för sin egen trygghet alltid kontrollera låset på dörren, brandlarmet, spisen etc. Många hyresvärdar har börjat att sakta men säkert installera säkerhetsdörrar. Är detta något som fattas i ens lägenhet kan det vara en god idé att fråga sin hyresvärd när och om det är möjligt att få detta till sin lägenhet snarast möjligt.

Det är inte enbart viktigt för ens egna och sin familjs säkerhet att kontrollera dessa olika punkter, utan det är även viktigt för att din försäkring ska gälla. Om något går fel och man inte har vidtagit de säkerhetsåtgärder som krävs av försäkringen, finns risken att man står där utan ersättning om olyckan skulle vara framme.

De som bor i hyresrätter i Gävle kommun kan öka säkerheten för sig själv och sin familj genom att då och då kontrollera så att allt fungerar som det ska och installera en säkerhetsdörr om det inte redan är gjort. Dessutom kan man alltid ringa upp företag som har hand om larm, trygghetslarm och lås på fönster och dörrar, för att få ytterligare information om vad man kan göra. Sist men inte minst är det viktigt att man säkert vet vad ens försäkring kräver och täcker utifall att en olycka skulle ske.

25. januari 2016 av lasse
Kategorier: Säkerhet i bostaden |